Важна информация

Важна информация


Програма

 Уважаеми клиенти,


Във връзка със създалата се ситуация със вируса COVID-19, офисът на "Алдер Травел" ще работи дистанционно от петък, 13 март 2020 г..

МОЛЯ, ЗА ВРЪЗКА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ СЛЕДНИТЕ ТЕЛЕФОННИ НОМЕРА: 02 951 63 06; 02 953 25 80 - след третото позвъняване разговорът се прехвърля към мобилен номер 0893 61 9494; e mail alder@bgnet.bg

Благодарим за разбирането.
ЖЕЛАЕМ ВИ ДА БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
 

Covid-19 NEW: Списък на авиокомпании, които изискват задължително носене на маска на борда!

11. May. 2020.


Във връзка с Covid-19, авиокомпаниите са изключително активни в мерките за защита на своя персонал и пътниците на борда, за да осигурят комфортен и безопасен полет на всички.
Към момента всички авиокомпании изпълняват почти аналогични процедури, част от които са:

·        *Обучения и проверки по безопасност на персонала;

·        *Високо ниво на хигиена на самолетите и на борда;

·        *Специални проверки на всяко летище.

В продължение на всички взети мерки дотук, част от авиокомпаниите въвеждат и задължително носене на лична предпазна маска по време на целия полет, за да осигурят максимална защита.  При неизпълнение, е възможно отсега нататък да бъде отказван достъп на борда.

Моля, уверете се, че носете собствената си маска и я носете правилно през цялото си пътуване! Ако имате друга защитна екипировка като ръкавици или щитове, това също се препоръчва. Ако имате полет над 4 часа, препоръчваме Ви да носите повече от една маски за лице.

Актуален списък на авиокомпаниите към дата 11 май 2020, които въвеждат задължително носене на персонална маска по време на целия полет е:

       Bulgaria Air 

    Wizz Air

·        Lufthansa Group: Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss Airlines, Brussels Airlines, Eurowings

·        Air France

·        KLM

·        Singapore Airlines

·        Silk Air

·        Malaysia Airlines

·        Korean Air

·        United Airlines

·        Delta Air Lines

·        American Airlines

·        JetBlue Airways

·        Southwest Airlines

·        Air Canada


Имайте предвид, че тенденцията е това изискване да се въведе постепенно от всички авиокомпании, така че
препоръчително е на всички пътници носенето на маска по време на полет!

 

Важна информация: Въвеждат се допълнителни изисквания за документи при пътуване!!!

11. May. 2020.


Възможно е по време на проверките преди полет от България, на летище да бъдат поискани допълнителни медицински документи, удостоверяващи здравния статус на пътуващите. Практиката през последните седмици показа, че съществува възможност пътници с неизрядни медицински или други документи, да не бъдат допускани на борда. В тази връзка е необходимо всеки пътник да провери предварително изискванията, касаещи конкретния полет и дестинация, за да избегне отказ от качване на борда!
Пълен списък с въведени мерки по отношение на влизане и излизане на територията на 90 държави към 11 май 2020г: List90Countries_11may2020

Този списък се обновява ежедневно и може да бъде намерен на страницата на Министерството на Външните Работи:  https://mfa.bg/bg/customnews/main/24736 , в случай, че не сме публикували актуална версия.

*За високо рискови зони се определят всички летища в държави, обозначени като такива на интернет-страницата на Агенцията на ЕС за авиационна безопасност – EASA. Актуален списък на високо рисковите зони и летища може да бъде намерен на следния линк: Летища във високо рискови зони в Европа

Във връзка със зачестилите проблеми на пътници по отношение на рестрикции и възможност за пътуване до определени държави, най-актуална е информацията на ситуационния център на Министерство на Външните Работи.

Телефони на центъра:

– В работно време на: +359 2 948 24 04+359 2 971 38 5602 948 305202 948 255202 948 2085;
– В извънработно време: оперативен дежурен – +359 2 948 24 04+359 893 339 616; и на имейл адрес crisis@mfa.bg.

Допълнително може да проверите и страницата на МВнР, където се публикуват актуални изисквания на всяка държава при пътуване: https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo
Важно е да знаете, че при пристигане в България остава в сила задължителна карантина от 14 дни при влизане в страната на български граждани или граждани от други страни.

Полезна информация за граничните изисквания на конкретна дестинация, може да получите и от Гранична Полиция на Летище София:

+359 2 937 3050

Важно е да знаете, че при пристигане в България остава в сила задължителна карантина от 14 дни при влизане в страната на български граждани или граждани от други страни.


Алармираме и за ситуации, в които български граждани са връщани от крайната дестинация на полета си, поради липсващи документи или като не отговарящи на условията за влизане в страната. В случай, че не сте открили или не сте получили достатъчно информация от страна на Българските власти, Ви съветваме да проверявате изискванията на държавата по дестинацията на полета на Вашите пътници, директно в официалните страници на съответните държавни органи.
 

В резултат на текущата ситуация, свързана с COVID-19, горещо ви препоръчваме винаги да проверявате и правилата за пътуване на авиокомпаниите.Правилата се променят ежедневно, затова винаги се уверете, че разполагате с най-актуалната информация.

 

 

В помощ на тези, на които се налага пътуване със самолет

1.      На голяма част от летищата по света е въведена допълнителна проверка за сигурност с проверка на температурата на пасажерите. Ако имате температура или не се чувствате добре при пристигане или в междинното летище, най-добре е незабавно да потърсите медицинска помощ;

2.      Важно е да знаете, че ако пристигате от регион със голям брой заболели (Китай, Италия, Южна Корея, Иран и др.) след влизане в страната, българските здравни власти ще ви поставят под 14-дневен карантинен период според настоящите условия и препоръки на Министерство на Здравеопазването;

3.      Ако се притеснявате да пътувате и желаете да промените Вашите планове, моля да се обърнете към агенцията, издала билета. Тя ще Ви съдейства в защита на Вашите интереси и права;

4.      Анулации и промени са възможни само преди датата на заминаване по вашия самолетен билет. В противен случай е възможно да нямаме права за промени или анулации по пътуването. В тази връзка ви съветваме да се свържете с обслужващия Ви офис не по-късно от 24 часа преди Вашия полет;

Полезни линкове:

Министерство на Здравеопазването на България:

http://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/informaciya-otnosno-noviya-koronavirus-2019-ncov/

Денонощен телефон на РЗИ България за Covid-19: 02 807 87 57

 

Ситуационния център на Външно Министерство на Република България: https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/listing
с телефони за контакт: 02 948 24 04,  02 971 38 56

 

Европейски център за превенция и контрол на заболяванията:

https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china

 

Световна Здравна Организация:

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019